SaimaanVirta ry lomauttaa henkilöstöä

SaimaanVirta ry joutuu lomauttamaan henkilöstöään. Syynä lomautuksille on koronaviruksesta johtuva palveluiden kysynnän jyrkkä väheneminen.

Henkilöstön lomautukset alkavat 1.4.2020 ja koskevat 15 henkilöä. Suurin osa lomautuksista on osa-aikaisia, joten palveluita tuotetaan edelleen. Lomautukset aiheuttavat muutoksia myös toimipisteisiin: Partex-poistotekstiilipaja palvelee maanantaista 30.3.2020 alkaen Kierrätysmyymälän tiloissa, Torikatu 7:ssa. Koronaviruksesta johtuen Tarkastamonkuja 3:ssa toimiva Ruokala on suljettu ulkopuolisilta ruokailija-asiakkailta 30.3.2020 alkaen.

”Lomautukset eivät vaikuta meneillään oleviin muuttosuunnitelmiin” toteaa toiminnanjohtaja Eija Palsinajärvi-Äikäs.

SaimaanVirta ry muuttaa Imatralla entiseen Prisman tiloihin osoitteeseen Karhumäenkatu 6. Tällä hetkellä SaimaanVirta toimii Imatralla neljässä eri toimipisteessä Vuoksenniskan alueella, jossa on toimittu 2000-luvun alusta alkaen.
”Kierrätysmyymälä muuttaa ensimmäisenä ja tarkoitus on avata uusi kierrätystuotteiden myymälä toukokuussa Karhumäenkatu 6:ssa” kertoo Palsinajärvi-Äikäs.
Muut toiminnat aloittavat uusissa tiloissa kesäkuun alussa lukuun ottamatta Ruokapalvelu-pajaa.

”Tässä yhteydessä joudumme luopumaan Ruokapalvelu-pajasta, koska kysyntä on laskenut hiljalleen. Kunhan korona-tilanne helpottaa, niin tarkoituksena on hakea uusia kumppaneita. Näin voimme tarjota valmennuspaikkoja ravintola-alalla” toteaa Palsinajärvi-Äikäs. Kumppanuus voi tarkoittaa esimerkiksi yhteistyötä jonkun kahvilan kanssa.

Työpajatoimintana SaimaanVirralla jatkavat puu- ja pihatyöyksikkö, pienimuotoinen rakennustyöyksikkö, grafiikka- ja digipaja, poistotekstiili- ja käsityöpaja ja Kierrätysmyymälä.

Valmennusyksiköt valmistavat omia tuotteita, palvelevat yrittäjiä ja kuluttaja-asiakkaita tekemällä pieniä alihankintatöitä. Lisäksi palveluita tuottaa Osuuskunta SaimaanVirta, joka on saatavissa kotipalveluita sekä kauppakassipalveluita. Kauppakassipalvelu toimii yhteistyössä S-market Imatrankosken kanssa.

”Tässä haastavassa tilanteessa olemme iloisia että voimme auttaa imatralaisia kauppakassipalvelulla, jossa ruoka-kassit toimitetaan kotiin” kertoo Palsinajärvi-Äikäs.

Lisätietoja kauppakassipalvelusta löytyy www.saimaanvirta.fi

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Eija Palsinajärvi-Äikäs, SaimaanVirta ry, p. 044 735 6241 www.saimaanvirta.fi