Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus TEAK

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on yksi KELA:n ammatillisen kuntoutuksen palveluista. Se on suunnattu työikäisille nuorille ja aikuisille. Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus sopii sinulle, jos tarvitset sairauden ja kokonaistilanteesi vuoksi yksilöllistä valmentajan tukea työtehtävän, ammattialan tai opiskelualan valintaan. Valmentaja tukee sinua tarvittaessa myös palkkatyöhön työllistymisessä tai ammatinharjoittajaksi tai yrittäjäksi ryhtymisessä.

Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa on 3 vaihtoehtoista palvelulinjaa: työkokeilu, työhönvalmennus sekä työkokeilu ja työhönvalmennus. Kela auttaa valitsemaan palvelulinjan, joka soveltuu parhaiten kuntoutustarpeeseesi.

Kuntoutus on Sinulle maksutonta. Kuntoutuksen ajalta sinulla saattaa olla oikeus kuntoutusrahaan.

Palvelusta saa lisätietoa oheisesta TEAK-videosta.

TEAK

Miten valmennukseen pääsee mukaan?

Jos olet 16-29- vuotias ja tarvitset tukea jokapäiväisen elämän erilaisiin haasteisiin, työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus voi olla sinulle oikea palvelu. Ensimmäiseksi kannattaa olla yhteydessä KELA:an, jossa sinua autetaan valitsemaan oikea kuntoutusmuoto ja kerrotaan miten siihen pystyy hakeutumaan.   

Lisätietoa palvelusta TEAK

Niina Klemolin

Palvelupäällikkö